Een bloempot vol klanken

De komende weken zullen we in de workshops van KIEM werken rond de volgende vijf thema's. Hieronder krijg je een eerste inkijk in dit project! Zou je nog iets anders willen toevoegen? Laat het maar weten.


Een toon- en ritmegevoel bouwen

In tegenstelling tot wat we misschien denken, helpt het niet altijd om een ​​kind te dwingen op toon te zingen of op het ritme te bewegen, als het kind dit muzikale stadium nog niet heeft bereikt. We kunnen deze gevoelen echter stimuleren aan de hand van spelvormen en leren de unieke manier waarop kinderen op muziek reageren te waarderen.


De eigen muzikale taal van jouw kind ontdekken

Elk kind heeft een persoonlijke toonhoogte (pitch) en tempo als ze op muziek beginnen te reageren. Wij focussen ons hier rond laten reageren, aandachtig luisteren en hoe wij best aan de slag gaan met deze reacties.


Stappenplan om je eigen liedjes te maken

Net als kinderen hun pratende stem leren gebruiken door ons te horen praten, gaan ze hun zingende stem beginnen gebruiken als wij voor hen zingen. Door zelf voor je kind te zingen, creëer je emotionele banden met muziek die hem / haar in de toekomst zullen helpen. 


Denk buiten het kinderliedjes kader en leer een breed repertoire gevarieerd in toon, ritme en expressiviteit. Zet de eerste stappen om je eigen liedjes beginnen te spelen. 


Tips voor een bewuste muzikale keuze

Luisteren is altijd welkom op deze muzikale reis die net is begonnen. Hoe meer hoe beter. Muziek opzetten voor kinderen is geweldig om ze te stimuleren met de verschillende geluiden, stijlen en dynamiek van instrumenten. Tijdens de eerste workshop zullen we hierover praten en suggesties doen voor het bouwen van een rijke playlist. Wat is een goede opname? Welke elementen van een muziekstuk interesseren jouw kind het meest?


Dagelijkse activiteiten met muziek doorbrengen

Als voormalig babysitter weet ik dat het niet altijd realistisch is om midden op de dag een muzieksessie in te plannen. De behoeften van kinderen op deze leeftijd zijn groot en hebben meestal een vast schema. Daarom is het leuk om muziek als onderdeel van het dagelijks leven te zien. Het inbouwen van muziek in dagelijkse rituelen heeft een positief effect op de muzikale ontwikkeling.


Blijf op de hoogte om meer over de bloempot te ontdekken!

Deel onze bevraging

Schrijf je in hier voor onze workshops op  14 en 28 maart


Reacties

Populaire posts van deze blog

KIEM is al gestart!